Home
Menu
Zoek
In de media
WLG pakt drie eerste prijzen op Jeugdorkestenfestival (juni 2018)
Op zaterdag 30 juni heeft het schoolorkest, samen met het schoolkoor, de leerlingenband en twee acteurs, voor het eerste buiten school opgetreden. Dat gebeurde tijdens het Jeugdorkestenfestival in de Harmonie in Leeuwarden. Onze deelname werd beloond met maar liefst drie eerste prijzen!
OOG TV - WLG pakt drie eerste prijzen in Jeugdorkestenfestival

Inzameling voor de Voedselbank (juni 2018)
Leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium zamelen producten in voor de Voedselbank Groningen. De actie is een initiatief van de leerlingenraad. OOG TV kwam op bezoek en maakte eer reportage.
OOG TV - Willem Lodewijk Gymnasium zamelt in voor Voedselbank

KNAW Onderwijsprijs 2018 (juni 2018)
Claudia Dijkstra, Marit Marinus en Noa Schaafsma (klas 6) hebben met hun profielwerkstuk ‘Politiek begint thuis aan tafel’ een KNAW Onderwijsprijs van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen gewonnen.
De Streekkrant – VWO-leerlingen dingen mee naar Onderwijsprijs 2018
Oldambt Nu - Landelijke prijs voor profielwerkstuk Noa uit Westerlee

Roeptoeter op bezoek (mei 2018)
Op donderdag 17 mei was de examen-roeptoeter van het Dagblad van het Noorden bij ons op school. Bekijk hieronder de reportage!
Dagblad van het Noorden – Roeptoeter op het Willem Lodewijk Gymnasium

Open dagen (januari 2018)
Op 23 en 24 januari vonden er weer open dagen plaats. Verslaggever Sebastiaan Scheffer van OOG TV mengde zich onder de bezoekers en maakte een mooie reportage!
OOG TV – “Het vinden van de juiste school is best wel moeilijk.”

Leerlingen in gesprek met Mark Rutte (november 2017)
Drie zesdeklassers gingen op zaterdag 18 november in gesprek met Mark Rutte over het thema van hun profielwerkstuk: politieke betrokkenheid onder jongeren. Rutte was op werkbezoek in Friesland in verband met de gemeenteraadsverkiezingen. Het leverde de dames zelfs een vermelding op in de Leeuwarder Courant!
Leeuwarder Courant - Rutte in Leeuwarden: ergernissen zijn vaak een goede drijfveer

David Waijers (18) wint zilver Aardrijkskunde Olympiade in Belgrado (augustus 2017)
Na het succes bij de nationale Aardrijkskunde Olympiade (goud) heeft David Waijers tijdens de internationale finale van de Aardrijkskunde Olympiade in Belgrado een zilveren medaille gewonnen. Een fantastische prestatie!
RTV Noord - David Waijers (18) wint zilver Aardrijkskunde Olympiade in Belgrado

Niemand is beter in aardrijkskunde dan Groningse David Waijers (juni 2017)
David Waijers van het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen heeft vrijdag de finale van de aardrijkskunde Olympiade gewonnen. Hij heeft daarmee bijna 6700 scholieren uit heel Nederland verslagen.
Dagblad van het Noorden - Niemand is beter in aardrijkskunde dan Groningse David Waijers

Vijfde keer op rij: nationaal kampioen schoolroeien (juni 2017)
Vrijdag 2 juni 2017 is het Willem Lodewijk Gymnasium voor de vijfde keer op rij nationaal kampioen schoolroeien geworden. Het Dagblad van het Noorden besteedde daar in de voorbereiding én na afloop aandacht aan.
Dagblad van het Noorden - Willem Lodewijk Gymnasium voor de vijfde keer nationaal kampioen schoolroeien
Dagblad van het Noorden - Willem Lodewijk op scherp voor vijfde NK schoolroeien

Le avventure di Pinocchio (april 2017)
Het Willem Lodewijk Theater heeft weer gespeeld! De voorstelling Le avventure di Pinocchio werd viermaal uitgevoerd. Net als voorgaande jaren was het een prachtige voorstelling met een mooi verhaal, humor, dans en muziek. OOG-TV maakte een reportage bij de laatste repetitie.
OOG TV - Willem Lodewijk Theater speelt "Le avventure di Pinocchio"

WLG-leerling voor twee jaar naar Swaziland (december 2016)
Binnenkort gaat Anne-Luna Ohlsen (klas 5) ons verlaten. Ze is geselecteerd om verder te studeren aan het United World College en gaat de komende twee jaar haar middelbare school afronden in Swaziland in Afrika.
OOG TV - WLG-leerling voor twee jaar naar Swaziland

Democratie in de praktijk tijdens de projectweek van klas 5 (november 2016)
Op het programma van de projectweek (klas 5) stond een workshop over democratie en alles wat daar bij komt kijken. Als casus is gekozen voor de ondertunneling van de Paterswoldseweg, dichtbij de school. OOG TV maakte een reportage van deze bijzondere workshop.
OOG TV - Democratie in de praktijk

Leerlingen 'droppen' opdracht in Noorderplantsoen (september 2016)
Milan Noordveld, Olivier Bruinen en Jelrik Westra (klas 6) hebben voor hun profielwerkstuk met behulp van straatkunst reclame gemaakt voor het bevrijdingsmuseum Canadian Allied Forces en daarme het Dagblad van het Noorden gehaald.
Dagblad van het Noorden - Leerlingen 'dropppen' opdracht in Noorderplantsoen

Docenten schrijven eigen lesmethode Grieks (september 2016)

OOG TV maakte een reportage naar aanleiding van het verschijnen van de nieuwe lesmethode Grieks (ARGO), mede geschreven door enkele docenten van onze school.
OOG TV - Docenten schrijven eigen lesmethode Grieks

Afscheid rector Agnes Schaafsma (mei 2016)
Afgelopen week heeft OOGTV een reportage gemaakt over onze (oud-)rector Agnes Schaafsma en het Willem Lodewijk Gymnasium. Schaafsma neemt in deze periode afscheid van de school, nadat zij vijftien jaar bij ons als rector werkzaam is geweest.
OOG TV - Rector Agnes Schaafsma neemt na vijftien jaar afscheid van het WLG

Gronings succes op Aegon Nationaal Schoolroeikampioenschap (augustus 2015)
44 scholen streden om de titel, maar slechts één kon de "Beste Roeischool van Nederland" worden. Afgelopen juni ging voor de derde keer op rij de eer naar onze school. Maandblad Roei! schrijft over het geheim van het Willem Lodewijk Gymnasium.
Roei! - Schoolse praktijken

'Ik was slechts 1 knopje verwijderd van brons.' (juli 2015)
Vorig schooljaar plaatste Ewoud Wempe (eindexamen: 2015) zich voor de mondiale finale van de Natuurkunde Olympiade in Mumbai. Deze zomer vormde hij met vier anderen het Nederlandse team en behaalde een eervolle vermelding.
Dagblad van het Noorden - 'Ik was slechts 1 knopje verwijderd van brons.'

Reportage OOG TV over de uitslag van de examens: thuis bij één van de kandidaten! (juni 2015)
Donderdag 11 juni werd de uitslag van de examens bekend. OOG TV maakte een reportage en was thuis bij Iris Dekker toen zij werd gebeld door haar mentor. De spanning was om te snijden!
OOG TV - "Ik hoop zo dat ik geslaagd ben."

Leerling Willem Lodewijk Gymnasium tweede bij nationale Natuurkunde Olympiade (juni 2015)
Ewoud Wempe (klas 6) van het Willem Lodewijk Gymnasium Groningen is tweede geworden bij de 34e nationale Natuurkunde Olympiade voor 5- en 6-VWO'ers uit het hele land. In juli mag hij samen met vier andere talenten Nederland vertegenwoordigen op de Internationale Natuurkunde Olympiade in India.
Dagblad van het Noorden - Leerling Willem Lodewijk Gymnasium tweede bij nationale Natuurkunde Olympiade

Leerlingen vertalen Latijnse teksten op grafstenen in Nicolaikerk (juni 2015)
Leerlingen uit klas 2 van het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen zijn afgelopen maand bezig geweest met het maken van vertalingen van de Latijnse teksten op de grafstenen in de Nicolaikerk in Appingedam. De vertalingen werden overhandigd aan vertegenwoordigers van de Nicolaikerk.
Eemskrant - Leerlingen Willem Lodewijk Gymnasium vertalen Latijnse teksten op grafstenen in Nicolaikerk

Willem Lodewijk Gymnasium voor derde keer op rij beste roeischool van Nederland (juni 2015)
Het Willem Lodewijk Gymnasium is afgelopen vrijdag voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen Schoolroeien geworden.
OOG TV - Willem Lodewijk Gymnasium wint voor derde keer op rij NK roeien

Voorbereidingen voor NSRK in volle gang (mei 2015)
Vrijdag 5 juni is het weer zover: het Nationaal Schoolroei Kampioenschap vindt dan weer plaats op de Bosbaan in Amsterdam. De afgelopen twee jaar heeft onze school de nationale titel veroverd, dus de lat ligt dit jaar hoog. OOG TV maakte een reportage van de training van afgelopen dinsdag.
OOG TV - Willem Lodewijk Gymnasium gaat voor prolongatie roeititel

Actiemiddag voor Edukans (mei 2015)
Vrijdagmiddag 22 mei hebben de leerlingen van klas 4 zich in het zweet gewerkt om geld op te halen voor Edukans: denderen door een stormbaan, touwtrekken, korfballen en diverse andere sporten stonden op het programma. Zij lieten zich sponsoren voor beter onderwijs in Ethiopië.
OOG TV - Scholieren in actie voor onderwijs in Ethiopië

Eindexamen geschiedenis (mei 2015)
Maandag 18 mei 2015 vond het centraal examen Geschiedenis plaats. OOG TV kwam langs en maakte een mooie reportage.
OOG TV - WLG heeft flinke kluif aan 'Wet Le Chapelier' op eindexamen

LSD in ieder geval geslaagd (april 2015)
Donderdag 16 april was de laatste schooldag (LSD) voor de leerlingen van de examenklas. Binnen het thema ‘WLG op TV’ hebben de leerlingen voor prachtige dag gezorgd. Ook OOG TV was aanwezig en maakte een mooie reportage. Klik op Lees meer om de reportage te bekijken.
OOG TV - Een lach en een traan op laatste lesdag Willem Lodewijk Gymnasium

Tentoonstelling kunst van leerlingen in Groninger Museum (voorjaar 2015)
Voor het tweede jaar op rij wordt werk van leerlingen uit klas 4 van het Willem Lodewijk Gymnasium gepresenteerd in het Groninger Museum. Ditmaal zijn de werken geïnspireerd door de tentoonstelling van Maartje Korstanje en Nacho Carbonell.
Groninger Museum Magazine - Organisch

Reportage verkiezingsdag vanuit de aula (maart 2015)
Woensdag 18 maart kon er in de aula worden gestemd voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en het waterschap. OOG TV maakte een reportage en legde vast hoe enkele leerlingen uit de brugklas probeerden hun stem uit te brengen.
OOG TV - 'Het is zonde om je stem verloren te laten gaan.'

Willem Lodewijk Gynmasium debatteert als beste (november 2014)
Emma Bezemer (klas 6), Gyan de Haan en Marchien Boonstra (klas 5) hebben de tweede editie van het Noord-Nederlands scholierenkampioenschap debatteren gewonnen. In de finale hebben ze het team van het Wessel Gansfort College verslagen.
Dagblad van het Noorden - Willem Lodewijk debatteert als beste

SPQR met groot succes op de markt gebracht (augustus 2014)

In het boekenpakket van onze leerlingen zit dit jaar een bijzonder boek: SPQR, een lesmethode Latijn die geschreven is door vier van onze eigen docenten. De methode, in de afgelopen vier jaar getest en gebruikt, is nu met groot succes op de markt gebracht. RTV Noord en OOG TV kwamen langs voor een reportage.
RTV Noord - Groninger docenten schrijven eigen lesboek
OOG TV - Nieuwe lesmethode moet Latijn weer up-to-date maken
Dagblad van het Noorden - Nieuw lesboek Latijn is gelijk een hit

Kunstwerk als herinnering aan eindexamenleerlingen (juni 2014)

Nog één laatste opdracht en dan zit de schoolperiode er voor de eindexamenleerlingen Kunst van het Willem Lodewijk Gymnasium er op. Traditiegetrouw worden de zes schooljaren afgesloten met het aanbrengen van muurschilderingen in verschillende lokalen. OOG TV maakte een reportage van het werk in het lokaal Nederlands.
OOG TV - Kunstwerk als herinnering aan eindexamenleerlingen

Nationaal schoolkampioen roeien en unihockey (juni 2014)
In acht dagen tijd hebben leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium tweemaal een nationaal kampioenschap gewonnen: in Amsterdam wonnen de leerlingen het Nationaal School Roei Kampioenschap (NSRK) en een week later werd het meisjes-schoolteam unihockey kampioen in de nationale schoolsportcompetitie Olympic Moves.
Dagblad van het Noorden - Willem Lodewijk twee keer kampioen
Gezinsbode - Nationaal schoolkampioen roeien en unihockey

MEER LEZEN? KLIK HIER!