Home
Menu
Zoek
Nieuws
Sinds afgelopen zomer heeft het vak godsdienst op het Willem Lodewijk Gymnasium een andere naam: Religie en Levensbeschouwing (RL). Binnen het vak proberen we aan te sluiten bij de hedendaagse maatschappij, de actualiteit en de landelijke invulling van het vak RL.
WLG’s got Talent! (het voormalige Songfestival) vindt plaats op 8 februari 2019. In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen er slechts competitief werd gezongen zoals de naam suggereert, kun je je dit jaar al je talenten laten zien. Aarzel niet en geef je snel op!
Leerlingen uit klas 2 hebben tijdens de VV-uren 'Middeleeuwen' kennisgemaakt met de Middeleeuwen als cultuurhistorische periode. Hoewel de periode van de Middeleeuwen vaak wordt bestempeld als een sombere, primitieve en onhygiënische tijd werd er in deze lessen juist stil gestaan bij het geromantiseerde beeld dat wij hebben van de Middeleeuwen.
Ook dit jaar brachten we een bezoek aan het Jonge Harten Festival. Op 22 november zagen we in de Stadsschouwburg de voorstelling ‘In het hol van de leeuw’, met een groep leerlingen uit klas 4, 5 en 6. Een confronterende muziektheatervoorstelling met rap en scherpe humor gespeeld door DOX/Black Sheep Can Fly. Het was een geslaagde avond!
We ontvangen deze week weer buitenlandse gasten! Op dinsdag arriveert de uitwisselingsgroep uit Spanje en op woensdag komt de Italiaanse groep aan. We gaan met elkaar een mooie en gevarieerde week tegemoet!
Pagina 4 van 78Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste