Home
Menu
Zoek
Contactgegevens
Willem Lodewijk Gymnasium
Verzetsstrijderslaan 220
9727 CK Groningen

Telefoon
(050) 526 20 94


E-mail info@wlg.nl
   

Contactformulier
Routebeschrijving

Met de auto

Let op! De meeste navigatieprogramma’s geven een onjuiste route naar de school, omdat de programma's geen rekening houden met de naast de school gelegen busbaan.

Met de auto is de school alleen te bereiken via de Paterswoldseweg. Wanneer u met de auto de school wilt bereiken, kunt u het beste via de Ringweg om Groningen rijden.

Komend vanuit het noorden
In verband met werkzaamheden is het op dit moment niet mogelijk om met de auto vanuit het noorden de school te bereiken.

Komend vanuit het zuiden
Neem de afslag naar Martiniplaza. Ga bij de stoplichten linksaf, de Paterswoldse weg op. Bij de volgende stoplichten rechtdoor. Net voor de spoorwegovergang en de busbaan gaat u linksaf, de Koeriersterweg op. Aan het eind van deze straat vindt u de school.

U kunt gebruikmaken van de parkeerplaatsen direct voor de school. Daarvoor dient u tot 18:00 uur, en op koopavonden tot 21:00 uur echter wel te betalen bij de parkeerautomaat.

Met de bus

Vanaf het Centraal Station Groningen neemt u lijn 3 (richting Leek of Tolbert), lijn 4 (richting Roden), lijn 86 (richting Norg) of QLiner 304 (richting Drachten). Deze buslijnen stoppen direct naast de school (halte Verzetsstrijderslaan). Duur: ongeveer 15 minuten.

Te voet of met de fiets vanaf het Centraal Station

Vanaf het Centraal Station volgt u in westelijke richting het fietspad langs het spoor. Volg het pad om de parkeerplaats van Niemeijer heen, sla linksaf en steek het spoor op de Paterswoldseweg over. Neem daarna de eerste straat rechts (Koeriersterweg). Na ongeveer driehonderd meter ziet u aan de linkerkant het Willem Lodewijk Gymnasium. Duur: ongeveer 10 minuten te voet of 3 minuten met de fiets.

 

 

 Klik hier of op de kaart voor routebeschrijving van Google Maps.