Home
Menu
Zoek
Cultuur

Toneel

Ieder jaar wordt een groot toneelstuk opgevoerd, waaraan leerlingen uit alle klassen mee mogen doen. Op vrijdag, na schooltijd, wordt er gerepeteerd en in het voorjaar vinden de uitvoeringen plaats in de aula van school. Hierbij zijn veel leerlingen actief als acteur, maar ook bij het maken van kostuums en decor en de muzikale ondersteuning.


Scapino

Al jaren verzorgt de JDT Scapino in school op het WLG een toneel- en dansvoorstelling voor en door alle leerlingen van de eerste klassen. Op één dag wordt de hele voorstelling in elkaar gezet: de leerlingen studeren de rollen en dansen in en maken de kostuums en decors. ’s Middags is er een voorstelling voor medeleerlingen, ouders en personeel.

Uit de Kunst!

Uit de Kunst! is de naam van de culturele organisatie binnen de school. Eens per maand organiseert Uit de Kunst! een culturele activiteit voor de hele schoolgemeenschap. Dit zijn activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld theater, dans, muziek, film, beeldende kunst of architectuur. Soms wordt de activiteit gekoppeld aan een schoolvak, soms staat de activiteit helemaal op zichzelf.

Lunchpauzeconcerten

Elke maand organiseert Uit de Kunst! een lunchpauzeconcert. In de grote pauze (30 minuten) komen leerlingen en docenten in de aula luisteren naar muzikale optredens van de medeleerlingen. Elke jaarlaag komt ten minste een keer per jaar aan bod. Het programma van deze goedbezochte concerten geeft een beeld van de uiteenlopende muzikale talenten van de WLG-leerlingen.