Home
Menu
Zoek
Scholenmarkt
Zit je in groep 8 en wil je weten welke school je straks voor een open dag kunt bezoeken? Kom dan naar de Scholenmarkt in Groningen!Op 13 en 14 november 2018 houden meerdere VO-scholen uit de stad Groningen en de Ommelanden een Scholenmarkt in Martiniplaza. Je bent op beide dagen tussen 17:00 en 20:00 uur van harte welkom. Natuurlijk zijn ook je ouder(s)/verzorger(s) uitgenodigd. Op deze informatiemarkt kunnen jij en je ouder(s)/verzorger(s) met leerlingen en docenten van verschillende scholen praten: zo krijg je een goed beeld van de mogelijk­heden!
Open dagen

Ieder jaar organiseren we twee open dagen. Tijdens de open dagen kun je kennismaken met onze school. In kleine groepjes word je, samen met je ouders/verzorgers, rondgeleid door één of twee van onze leerlingen. Je komt in verschillende lokalen, krijgt informatie over de vakken en bekijkt alle vier de verdiepingen van de school. De open dagen zijn dit jaar op dinsdag 22 en woensdag 23 januari, van 19.00 - 21.00 uur. Je bent van harte welkom!

Kennismakingsmiddag

Voor leerlingen die geplaatst worden in de brugklas is er half juni een kennismakingsmiddag. Je kunt dan je nieuwe klasgenootjes en je mentor ontmoeten. Door middel van een leuke opdrachtentocht ontdek je allerlei plekken in de school. Vierdeklassers, die in september met je meegaan op brugklaskamp, zijn tijdens deze middag actief betrokken bij het programma. Zo zorgen we samen voor een leuke start op je nieuwe school!

Horizonproject

Het Horizonproject is een project speciaal voor leerlingen van groep 8 van de basisschool die wel iets extra’s aankunnen. Op vijf scholen in Groningen (waaronder het Willem Lodewijk Gymnasium) worden projecten georganiseerd waar je voor een extra uitdaging kunt kiezen.

De projecten variëren van sterrenkunde tot theater en van wiskunde tot aardrijkskunde. In vier tot vijf bijeenkomsten verdiep je je in een onderwerp en krijg je daarbij uitleg van een docent. Titels van projecten die bijvoorbeeld afgelopent schooljaar gegeven werden: Wiskundekrakers, Oh dear - Shakespeare, Utopia - een atlas van mijn land, Codering en geheimschrift en Muziek met een verhaal.