U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Bezoek aan toneelstuk Terror 12-12-2017
Op 2 en 8 december zijn de docenten Duits met leerlingen uit klas 5 en klas 6 naar de schouwburg geweest. Ze hebben daar het toneelstuk Terror, van Ferdinand von Schirach, gezien. Het indrukwekkende toneelstuk gaf veel stof tot nadenken en discussie.

Terror
Piloot staat terecht! Redder van 54.000 mensen of moordenaar van 148 passagiers? Het lot ligt in uw handen.

Mag je bewust meer dan honderd mensen de dood in jagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt?
Een vliegtuig met 148 passagiers aan boord wordt gekaapt. De kaper dreigt het vliegtuig neer te laten storten op de Johan Cruijff Arena waar op dat moment een interland Nederland – Duitsland wordt gespeeld voor 54.000 mensen. Twee F-16’s worden de lucht in gestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt en luidt: niet schieten. Een van de F-16-piloten neemt het heft in eigen handen en haalt het passagierstoestel neer om zo 54.000 levens te sparen.
In dit spannende stuk ziet u de rechtszaak waarin deze gevechtspiloot wordt aangeklaagd voor de moord op 148 mensen. Na de zitting brengt u uw stem uit. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die tegen uitdrukkelijk bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten en moet een keuze maken: schuldig of onschuldig. Elke voorstelling kan de uitkomst verschillen.

Terror is over de hele wereld een ongekend succes en een van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege de officier van justitie, Clairy Polak de rechter en het publek de jury! Elke voorstelling is er een nagesprek met het publiek onder leiding van Clairy Polak.

Terug