Home
Menu
Zoek
Muziek op school
Op het Willem Lodewijk Gymnasium spelen muziek maken en muziek luisteren een grote rol. Er is een schoolorkest, een schoolkoor, een leerlingenband, elke maand een lunchpauzeconcert en een docentenband.

Schoolorkest

Het schoolorkest bestaat uit leerlingen uit alle jaarlagen en begeleidt ieder jaar de voorstellingen van het Willem Lodewijk Theater. Daarvoor wordt vanaf november tot april regelmatig op vrijdagmiddag gerepeteerd. De muziek varieert van klassiek tot pop. Het orkest wordt begeleid door dhr. J. Prikkel. Afgelopen jaar heeft het orkest meegedaan aan het Jeugdorkestenfestival in Leeuwarden. Daar heeft het orkest, samen met het koor, de band en enkele acteurs, drie eerste prijzen in de wacht gesleept! In het filmpje hieronder zie je een impressie van onze deelname.

Schoolkoor

Het schoolkoor treedt meerdere keren per schooljaar op: het koor werkt mee aan de kerstviering, de paasviering, de diploma-uitreiking, de open dagen, de opening van het schooljaar voor klas 1 én natuurlijk de voorstellingen van het Willem Lodewijk Theater. In het koor zitten leerlingen uit alle jaarlagen. Het koor wordt begeleid door dhr. A. Kegel.

Leerlingenband

In de leerlingenband spelen leerlingen uit alle jaarlagen. De band begeleidt zangers van het schoolkoor tijdens de theatervoorstellingen en heeft soms een rol tijdens het songfestival dat door Rhetorica wordt georganiseerd. De band wordt begeleid door dhr. A. Lanting. 


Het schoolorkest, het schoolkoor en de leerlingenband

Lunchpauzeconcerten

Elke maand organiseert Uit de Kunst! een lunchpauzeconcert. In de grote pauze (30 minuten) komen leerlingen en docenten in de aula luisteren naar muzikale optredens van de medeleerlingen. Elke jaarlaag komt ten minste een keer per jaar aan bod. Het programma van deze goedbezochte concerten geeft een beeld van de uiteenlopende muzikale talenten van de WLG-leerlingen.

Docentenband

Ook de docenten laten regelmatig van zich horen: al jaren heeft de school een docentenband. De band bestaat uit zangers, een volledige basisband (gitaar, bas, piano en drums) en een vijfkoppige blazerssectie. De band verzorgt ieder jaar een spetterend feest na afloop van de diploma-uitreiking én treedt jaarlijks nog bij één andere gelegenheid op.