Home
Menu
Zoek
Vakinhoudelijke ondersteuning

Studiecentrum

In het studiecentrum kun je vijf middagen per week onder toezicht van een docent in een rustige omgeving huiswerk maken. In het studiecentrum wordt in stilte gewerkt. In het schooljaar 2018-2019 is het studiecentrum iedere schooldag geopend van 14.50u tot 16.30u. Tijdens proefwerkweken gelden aangepaste openingstijden. Houd daarvoor het mededelingenbord en de website in de gaten.

Steunlessen

Op vier middagen worden er voor verschillende vakken steunlessen (45 minuten) gegeven. Je kunt een steunles bezoeken als je moeite hebt met een bepaald vak, een achterstand hebt opgelopen door bijvoorbeeld ziekte of door je docent wordt gestuurd. De roostering van de steunlessen in het schooljaar 2018-2019 vind je hieronder.

Maandag
   
Latijn
Lokaal 3.5
Dhr. S. Roosjen
Nederlands
Lokaal 3.3
Dhr. G. van Zonneveld
     
Dinsdag 
   
Latijn (klas 1)
Lokaal 2.4
Mw. D. Fenger
Wiskunde 
Lokaal 3.4
Mw. Koltakova
     
Woensdag
   
Vertaalpracticum Latijn en Grieks (8e uur)
Lokaal 2.5
Mw. B. Blokhuis
Vertaalpracticum Latijn en Grieks (9e uur)
Lokaal 2.3
Mw. F. Ebels
Scheikunde
Lokaal 3.5
Mw. N. van Berkum
Nederlands
Lokaal 3.3
Dhr. G. van Zonneveld
     
Donderdag    
Grieks Lokaal 2.5
Mw. I. van Egeraat
Frans (klas 1)
Lokaal 3.5
Mw. L. van Neijenhof
Engels Lokaal 3.4
Mw. B. Pluim
Wiskunde Lokaal 2.1
Mw. N.J. Hölscher
     
Vrijdag    
Frans (klas 2 en 3)
Lokaal 3.5
Mw. L. van Neijenhof

Bovenbouw helpt onderbouw

Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben voor een vak, bestaat de mogelijkheid om bijles te krijgen van een medeleerling. Hiervoor wordt per uur een kleine vergoeding gevraagd. Leerlingen kunnen via hun mentor of vakdocent in contact komen met leerlingen vanaf het 3e leerjaar die hebben aangegeven dat zij bijles willen geven. Leerlingen vanaf het 3e leerjaar kunnen het aanmeldformulier voor het geven van bijlessen hier downloaden. Je kunt het ingevulde aanmeldformulier inleveren in de mediatheek.

Bijles

Een andere mogelijkheid voor extra hulp bij een vak is het volgen van bijles buiten de school. Dit heeft zin wanneer je meer en structurelere hulp voor een vak nodig hebt dan school kan bieden. Externe bijles kun je op veel verschillende manieren regelen. Misschien ken je of kennen jouw ouders iemand in de omgeving die bijles kan geven, of misschien kent jouw vakdocent iemand hiervoor. Ook kun je contact zoeken met een zogenaamd huiswerkinstituut, die naast begeleiding bij het maken van huiswerk, vaak ook vakinhoudelijke ondersteuning aanbiedt. Bekende instituten in Groningen en omgeving zijn Instituut Socrates, StudentsPlus , de Huiswerkkamer, Studiecentrum Haren en Studiehulp.nu.

Stichting Toptutors

Sinds begin 2015 is het WLG een samenwerking aangegaan met de stichting Toptutors. Deze stichting heeft een netwerk van talentvolle oud-leerlingen van het WLG opgezet, die bijles willen en kunnen geven. Voor elke school wordt een zogenaamde ‘Managing Tutor’ aangesteld, zelf ook een oud-leerling. Bij de Managing Tutor kun je aangeven dat je op zoek bent naar een bijlesdocent voor een bepaald vak. De managing Tutor zal je vervolgens een of meer namen geven van mensen die je kunt benaderen. Meer informatie over TopTutors vind je op www.toptutors.nl.

Examentraining

Als je bijna aan je eindexamen toe bent, kun je examentrainingen buiten school volgen. Via een intensieve cursus word je heel gericht voorbereid op het eindexamen van een specifiek vak. Deze trainingen worden veelal in de periode tussen de laatste schooldag (LSD) en de start van het eindexamen aangeboden. Bij Lyceo en Examentraining Noord kun je de examentrainingen volgen.