Home
Menu
Zoek
Willem Lodewijk Theater

Onder leiding van regisseur Hiepie Hoogeveen en een aantal enthousiaste docenten wordt jaarlijks een dramaproductie ingestudeerd en opgevoerd voor en door WLG’ers. Leerlingen uit alle leerjaren kunnen meedoen, als acteur, figurant, zanger/koorlid, orkestlid, grimeur, danser of algemeen assistent. De kostuums en het decor worden door leerlingen ontworpen en gemaakt onder leiding van docente kunst beeldend, mevrouw Kiki van de Wouw.

Romeo en Julia (2017-2018)

In het schooljaar 2017-2018 gaat het Willem Lodewijk Theater aan de slag met één van Shakespeares meest bekende werken: Romeo en Julia. Uiteraard geven we deze tragedie weer op eigen wijze vorm.

Belangrijke data

De vrijdagmiddagrepetities zullen starten op vrijdagmiddag 20 oktober.
De repetitiezaterdagen zijn dit jaar op: 11 november, 16 december, 13 januari, 3 februari, 17 februari en 17 maart.
De voorstellingen zijn dit jaar op 21, 22 en 23 maart 2018.

Het verhaal

“For never was a story of more woe, than this of Juliet and her Romeo”

Met deze woorden eindigt Shakespeare zijn liefdestragedie. Een prille, impulsieve puberliefde, wreed in de kiem gesmoord door een bloederige vete tussen twee families.
Romeo en Julia is een universeel liefdesverhaal van geliefden die elkaar op het verkeerde moment en de verkeerde plaats ontmoeten. In 1597 geschreven en nog steeds actueel, want nog steeds kan het samengaan van twee geliefden, onder druk van traditie en status, politieke belangen of rechtlijnigheid, leiden tot agressie of verstoting.

Le avventure die Pinocchio (2016-2017)

In het schooljaar 2016-2017 heeft het Willem Lodewijk Theater de voorstelling Le avventure di Pinocchio uitgevoerd. Benieuwd hoe het was? Of wil je het nog eens herbeleven? Bekijk de opname hieronder!

 
Klik hier voor de historie van het Willem Lodewijk Theater.