Home
Menu
Zoek
Nieuws
Afgelopen vrijdag, 7 juni, heeft een afvaardiging van de debatclub deelgenomen aan het intergymnasiaal debattoernooi. Dit was georganiseerd door het Maartens College. Het was een geslaagde dag met o.a. een gedeelde eerste prijs voor Tom Nagel (klas 4) met zijn lofdicht op de bubbeldenker.
De jongens uit klas 3 en 4 zijn afgelopen vrijdag Nederlands kampioen schoolzaalvoetbal geworden. In de finale werd het Regius College uit Schagen in de laatste minuut door een vrije trap van Rik de Boer verslagen met 1-0. Binnenkort volgt nog een huldiging, met daarbij een prijs voor deze geweldenaren!
Berjan Stouwie (6D) behoort tot de vier winnaars van de nationale scheikunde olympiade 2019! Hij mag Nederland vertegenwoordigen op de internationale Scheikunde Olympiade in Parijs, eind juli. Berjan, gefeliciteerd met deze buitengewone prestatie!
Wauw! We zijn voor de zevende keer op rij Nederlands Kampioen Schoolroeien geworden!Het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) op de Bosbaan in Amstelveen is een groot evenement waaraan veel scholen uit heel Nederland deelnemen. Een dag lang strijden honderden scholieren tegen elkaar om de wisselbeker voor de ‘Beste Roeischool van Nederland’.
Een aantal leerlingen uit klas 1, 2 en 3 heeft dit jaar gewerkt aan een eigen project: het Ithakaproject. Donderdagmiddag 13 juni van 15.35 uur tot 16.30 uur presenteren deze leerlingen hun prachtige resultaten in de aula van de school. Ouders/verzorgers, broertjes en zusjes zijn van harte uitgenodigd om bij dit feestelijke presentatiemoment aanwezig te zijn!
Meer dan 40 leerlingen van onze school doen deze week en volgende week mee aan het DELF examen, het internationale diploma voor Frans. Dit jaar zijn alle niveaus A1 t/m B2 vertegenwoordigd. Wij wensen de leerlingen natuurlijk heel veel succes. Bonne chance!
Op woensdag 29 mei zijn Aron, Cato, Ruben, Siebren en Sietse (klas 3) naar de regionale ronde van de Natuurkunde Olympiade Junior (NOJ) op de NHL in Leeuwarden geweest. Het programma bestond uit een practicum, een toets en een rondleiding in het 3D-printer-lab. Aron heeft met zijn tweede plaats een plek in de landelijke finale bemachtigd, Gefeliciteerd!
Op woensdag 8 mei was er een dag met een bijzonder programma voor alle eersteklassers. Onder leiding van ouders en medewerkers van JDT Scapino in school studeerden de leerlingen van klas 1 een spetterend dans- en theaterspel in.
Op vrijdag 10 mei hadden de leerlingen van klas 2 een excursie naar Leiden. Op het programma stond een wiskundewandeling door het historische deel van Leiden en een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden.
Van dinsdag 7 mei t/m vrijdag 10 mei vond de excursie naar Zuid-Limburg plaats. Leerlingen van klas 3 hebben op de fiets het Zuid-Limburgs landschap verkend. Het was een prachtige week met vele hoogtepunten!
Pagina 1 van 42Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste