Home
Menu
Zoek
Willem Lodewijk Theater

Onder leiding van regisseur Hiepie Hoogeveen en een aantal enthousiaste docenten wordt jaarlijks een dramaproductie ingestudeerd en opgevoerd voor en door WLG’ers. Leerlingen uit alle leerjaren kunnen meedoen, als acteur, figurant, zanger/koorlid, orkestlid, grimeur, danser of algemeen assistent. De kostuums en het decor worden door leerlingen ontworpen en gemaakt onder leiding van docente kunst beeldend, mevrouw Kiki van de Wouw.

Genesis (2018-2019)

Broedermoord, incest, wraakzucht en bedrog. Liefde, trouw, barmhartigheid en gemeenschapszin. Alle kanten van het menselijk bestaan trekken voorbij in Genesis. Het eerste Bijbelboek werd in 2015 door Sophie Kassies op het toneel gezet voor Het Nationale Toneel. Het is voor het Willem Lodewijk Theater bewerkt en flink ingekort. Een andere kijk op een bekend verhaal: Kassies heeft de de vrouwen een uitgesproken stem gegeven, wij hebben er nog een flinke dosis humor, zang, muziek en dans aan toegevoegd om u weer avondvullend te kunnen vermaken!

Voorstellingen en kaartverkoop
De voorstellingen vinden plaats op 27, 28 en 29 maart 2019. Toegangskaarten kunnen worden gekocht tijdens de middagpauze (11.50 - 12.20 uur) op 20, 21 en 22 maart.

Romeo en Julia (2017-2018)

In het schooljaar 2017-2018 heeft het Willem Lodewijk Theater de voorstelling Romeo en Julia uitgevoerd. Benieuwd hoe het was? Of wil je het nog eens herbeleven? Bekijk de opname hieronder!

 
Klik hier voor de historie van het Willem Lodewijk Theater.