Home
Menu
Zoek
Nieuws
Dit is een reactie van één van de derdeklassers na de Day for Change dag van vorige week donderdag. Op die dag kregen de leerlingen twee gastlessen en zijn ze gestart met het maken van de pitches voor hun bedrijfje.
Het eerste deel van de GroTor-uitwisseling met het Diego Velazques Collegio in Torrelodones (Spanje) is alweer achter de rug. Mede dankzij de gastvrijheid van de Nederlandse ouders was het een geweldige week.
In de rubriek Brugklassers aan het woord plaatsen we iedere week twee uitspraken van leerlingen in de brugklas. Deze week de uitspraken van Paul en Minke.
Leerlingen uit klas 5 met het vak Natuur, Leven en Technologie hebben op 12 december een gastles over taaislijmziekte gekregen, verzorgd door kinderarts Bart Rottier van het UMCG. Door de gastles hebben ze een beter beeld kunnen krijgen van de medische praktijk rondom taaislijmziekte en orgaandonaties.
Op 2 en 8 december zijn de docenten Duits met leerlingen uit klas 5 en klas 6 naar de schouwburg geweest. Ze hebben daar het toneelstuk Terror, van Ferdinand von Schirach, gezien. Het indrukwekkende toneelstuk gaf veel stof tot nadenken en discussie.
Afgelopen week vonden de projectdagen voor klas 5 plaats. De leerlingen konden deelnemen aan een groot aantal zeer verschillende activiteiten, zoals een workshop chemische wapens en een reanimatiecursus. Het was een leuke en leerzame week!
De leerlingen van klas 6 hebben bij het vak geschiedenis gastlessen gehad over de EU en het besluitvormingsproces. Daarbij werden raadsonderhandelingen nagespeeld.
Een avond vol verhalen in alle talen! Op woensdagavond 20 december wordt voor het eerst een verhalenavond georganiseerd op het WLG. Aan de hand van het thema ‘Tussen waan en werkelijkheid’ zullen er door de hele school sprookjes, mythen, en literaire verhalen klinken. Iedereen is welkom, dus kom langs en laat je meeslepen in de wereld van verhalen!
Dat kon minder! Op vijf december werd ook onze school vereerd met een bezoek van de Sint. Dit jaar in het gezelschap van zijn danspieten en twee echte Groninger pieten.
Drie zesdeklassers gingen op zaterdag 18 november in gesprek met Mark Rutte over het thema van hun profielwerkstuk: politieke betrokkenheid onder jongeren. Rutte was op werkbezoek in Friesland in verband met de gemeenteraadsverkiezingen. Het leverde de dames zelfs een vermelding op in de Leeuwarder Courant!
Pagina 10 van 41Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste