Home
Menu
Zoek
Nieuws
Op zaterdag 18 november hebben vijf leden van de debatclub deelgenomen aan de voorronde van het NK Debatteren in Gorinchem. Tom Nagel, Irini Palasantzas, Marten Praamsma, Jaap-Jan Rus en Morris Wouters hebben hebben een mooie prestatie geleverd.
De afgelopen weken heeft de school tweemaal een concertbezoek in De Oosterpoort georganiseerd: op 1 november hebben we The King's Singers beluisterd en een week later de uitvoering van het War Requiem van Benjamin Britten.
Fêtons la Francophonie! Afgelopen woensdag 7 november werd er op het Willem Lodewijk Gymnasium de Dag van de Franse taal gevierd. Dit is een landelijke dag waarop het vak Frans schoolbreed op een feestelijke manier onder de aandacht wordt gebracht.
Van 14 -20 oktober 2018 zijn elf leerlingen uit klas 4 vertrokken voor een studieweek naar Cavilam in Vichy (Frankrijk). De leerlingen verbleven in Franse gastgezinnen zodat ze volledig werden ondergedompeld in de Franse taal- en cultuur.
Op dinsdagavond 6 november bent u van harte welkom op onze ouderavond voor ouders van leerlingen uit klas 1 en 2. De centrale vraag voor die avond zal zijn: ‘Hoe begeleid ik mijn kind bij het leren voor toetsen en het maken van huiswerk?’.
De derdeklassers hebben een bedrag van E 2.371,- verdiend op de benefietavond voor stichting Day for Change en dit mooie bedrag is nog niet eens de totale opbrengt van het project! Het eindbedrag zal gaan naar ondernemende vrouwen in Noord-Bengal in India. We zijn onder de indruk van onze derdeklassers, goed gedaan!
Afgelopen maandag 29 oktober hebben alle leerlingen van klas 6 NLT-robotica een bezoek gebracht aan de Universiteit Twente. Het was een leerzaam bezoek mede door de presentaties van onze oud-leerlingen Floor Kuipers (Creative Technology) en Myrna van Veen (Medische Techniek).
De Ouderraad is samengesteld uit één ouder uit elke klas. Door verschillende oorzaken is op dit moment een aantal klassen niet vertegenwoordigd in de ouderraad. Bent u ouder van een leerling in klas 2E, 3B, , 4B, of 4D, en hebt u zin om lid te worden van de ouderraad of wilt u nadere informatie? Neem contact op met de ouderraad!
Instagram staat er al vol van: de (aankomende) bedrijfjes van de derdeklassers die zijn gestart met de Day for Change Actie. De leerlingen hebben afgelopen maandag hun bedrijfje gepitcht en daarna hun microkrediet ontvangen. Het belooft een mooie ondernemende tijd te worden!
Donderdag 27 september was de landelijke finale van de Natuurkunde Olympiade Junior, met 32 deelnemers, op de Universiteit van Amsterdam. Koert Jansonius (4E) heeft daarbij de vijfde plaats behaald! Van harte gefeliciteerd!
Pagina 2 van 39Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste