Home
Menu
Zoek
Nieuws
We ontvangen deze week weer buitenlandse gasten! Op dinsdag arriveert de uitwisselingsgroep uit Spanje en op woensdag komt de Italiaanse groep aan. We gaan met elkaar een mooie en gevarieerde week tegemoet!
Tijdens de projectweek in klas 5 is een aantal leerlingen bezig geweest met taal en vormgeving, binnen en buiten school. Onder begeleiding van onze stadsdichter, Lilian Zielstra, schreven ze op maandag op school een gedicht dat ze een dag later in het grafisch museum hebben vormgegeven met de Werkmantechniek.
Deze week doet de onderbouw mee aan het wereldwijde evenement 'The Hour of Code'. Miljoenen leerlingen in meer dan 180 landen gaan deze week minstens één uur programmeren.
Zondag 2 december gaan de leerlingen die de VV-uren 'Voetbal' hebben gevolgd samen naar een thuiswedstrijd van FC Groningen. Het team speelt dan in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen NAC.
Op zaterdag 18 november hebben vijf leden van de debatclub deelgenomen aan de voorronde van het NK Debatteren in Gorinchem. Tom Nagel, Irini Palasantzas, Marten Praamsma, Jaap-Jan Rus en Morris Wouters hebben hebben een mooie prestatie geleverd.
De afgelopen weken heeft de school tweemaal een concertbezoek in De Oosterpoort georganiseerd: op 1 november hebben we The King's Singers beluisterd en een week later de uitvoering van het War Requiem van Benjamin Britten.
Fêtons la Francophonie! Afgelopen woensdag 7 november werd er op het Willem Lodewijk Gymnasium de Dag van de Franse taal gevierd. Dit is een landelijke dag waarop het vak Frans schoolbreed op een feestelijke manier onder de aandacht wordt gebracht.
Van 14 -20 oktober 2018 zijn elf leerlingen uit klas 4 vertrokken voor een studieweek naar Cavilam in Vichy (Frankrijk). De leerlingen verbleven in Franse gastgezinnen zodat ze volledig werden ondergedompeld in de Franse taal- en cultuur.
Op dinsdagavond 6 november bent u van harte welkom op onze ouderavond voor ouders van leerlingen uit klas 1 en 2. De centrale vraag voor die avond zal zijn: ‘Hoe begeleid ik mijn kind bij het leren voor toetsen en het maken van huiswerk?’.
De derdeklassers hebben een bedrag van E 2.371,- verdiend op de benefietavond voor stichting Day for Change en dit mooie bedrag is nog niet eens de totale opbrengt van het project! Het eindbedrag zal gaan naar ondernemende vrouwen in Noord-Bengal in India. We zijn onder de indruk van onze derdeklassers, goed gedaan!
Pagina 4 van 41Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste