Home
Menu
Zoek
Nieuws
Afgelopen vrijdag 16 maart heeft het team van Uit de kunst! een doe-dag voor leerlingen uit klas 2 georganiseerd. Leerlingen konden kiezen tussen verschillende workshops: ze hebben o.a. gedanst, djembé gespeeld, gedichten geschreven, een animatiefilm gemaakt en prachtige voorwerpen gelast.
Op Zaterdag 17 maart hebben David de Graaf en Jorrit Top onze school vertegenwoordigd tijdens de Landelijke Geschiedenis Quiz voor scholieren, in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. David en Jorrit zijn als 5e geëindigd, een geweldige prestatie!
Op donderdag 22 maart (van 15.45 - 17.00 uur) wordt het leesproject (van leerlingen én ouders) over biografische literatuur afgesloten met een literaire middag met schrijfster Marjolijn van Heemstra.
Vrijdag 16 februari vond het jaarlijkse songfestival plaats en ook dit jaar stegen de leerlingen weer boven zichzelf uit. Naast de goede sfeer was het niveau ook opvallend goed, mede dankzij de fantastische begeleidingsband compleet met strakke blazerssectie. een bijzonder geslaagde avond en we kijken alweer uit naar het moois van volgend jaar!
In de voorjaarsvakantie vond het jaarlijkse skikamp weer plaats in Axamer Lizum. Dit jaar was het een bijzonder koud skikamp, maar fantastische sneeuwcondities: - 23 graden Celsius op de top (op 2340m hoogte). Gelukkig was de zon vaak te zien waardoor de kou goed te verdragen was. Het was weer een gezellige reis!
Over twee weken is het weer zover: het Willem Lodewijk Theater brengt een nieuwe voorstelling. Dit jaar wordt een bewerking van Romeo en Julia uitgevoerd. De kaartverkoop is inmiddels op volle gang!
Donderdag 22 februari was de afsluiting van het project Day for Change, waarbij leerlingen van klas 3 bekend maakten wat de opbrengst van hun bedrijfjes is geworden. De leerlingen hebben een prachtig bedrag verdiend: in totaal is er ruim 2300 euro verdiend voor sanitaire voorzieningen in India!
Op 21 februari was weer de jaarlijkse vertaalwedstrijd voor de klassieke talen, het Certamen Septentrionale. Onze school was vertegenwoordigd met één leerling, Machteld Auf der Haar (klas 6B). Zij behaalde de derde prijs met haar vertaling uit het Latijn: een interessante, maar lastige passage uit het werk van Sallustius. Van harte!
Donderdag 15 februari heeft Sebastiaan Rottier (klas 5) met zijn estafetteteam van zwemclub TriVia de sportpenning van de gemeente Groningen in ontvangst genomen. Het team ontving de penning voor hun prestaties in 2017 op de NJJK's.
Dit jaar ging de natuurkunde-excursie naar Grenoble in het zuidoosten van Frankrijk. Het was een bijzonder geslaagde reis: erg leerzaam en een mooie illustratie van de stof die de leerlingen op dit moment aan het leren zijn.
Pagina 6 van 39Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste