Home
Menu
Zoek
Nieuws
Op 2 en 8 december zijn de docenten Duits met leerlingen uit klas 5 en klas 6 naar de schouwburg geweest. Ze hebben daar het toneelstuk Terror, van Ferdinand von Schirach, gezien. Het indrukwekkende toneelstuk gaf veel stof tot nadenken en discussie.
Afgelopen week vonden de projectdagen voor klas 5 plaats. De leerlingen konden deelnemen aan een groot aantal zeer verschillende activiteiten, zoals een workshop chemische wapens en een reanimatiecursus. Het was een leuke en leerzame week!
De leerlingen van klas 6 hebben bij het vak geschiedenis gastlessen gehad over de EU en het besluitvormingsproces. Daarbij werden raadsonderhandelingen nagespeeld.
Een avond vol verhalen in alle talen! Op woensdagavond 20 december wordt voor het eerst een verhalenavond georganiseerd op het WLG. Aan de hand van het thema ‘Tussen waan en werkelijkheid’ zullen er door de hele school sprookjes, mythen, en literaire verhalen klinken. Iedereen is welkom, dus kom langs en laat je meeslepen in de wereld van verhalen!
Dat kon minder! Op vijf december werd ook onze school vereerd met een bezoek van de Sint. Dit jaar in het gezelschap van zijn danspieten en twee echte Groninger pieten.
Drie zesdeklassers gingen op zaterdag 18 november in gesprek met Mark Rutte over het thema van hun profielwerkstuk: politieke betrokkenheid onder jongeren. Rutte was op werkbezoek in Friesland in verband met de gemeenteraadsverkiezingen. Het leverde de dames zelfs een vermelding op in de Leeuwarder Courant!
Maandag 27 november brengen de leerlingen die de module Robotica van het vak NLT (Natuur, Leven en Technologie) volgen weer een bezoek aan de Universiteit Twente. De leerlingen zijn daar te gast op de afdeling Human Media Interaction.
Op woensdag 1 november heeft luitenant-kolonel Jon van Dam een gastles verzorgd in enkele vierde klassen, waarin hij sprak over de militaire rol van Nederland tijdens de Koude Oorlog. Een interessante les en een waardevolle aanvulling op de lessenserie over de Koude Oorlog!
Van 27 tot 30 oktober 2017 werd in Bergamo (in het noorden van Italië) de eerste StarClass wedstrijd van het nieuwe schaatsseizoen gehouden. Suze Kingma uit klas 2E was een van de 150 deelnemers en veroverende twee zilveren en een gouden medaille. Van harte gefeliciteerd!
Bonjour! Je m'appelle Maïlis, j'ai 27 ans. Je suis française, je viens de Toulouse, dans le Sud-Ouest de la France. J'habite aux Pays-Bas depuis un an. Cette année, je suis assistante de français au Willem Lodewijk Gymnasium ; je suis très contente d’être dans l’établissement et j’ai hâte de travailler avec vous!
Pagina 8 van 39Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Volgende   Laatste