Home
Menu
Zoek
Nieuws
Begin oktober bracht een groep leerlingen uit klas 6 onder begeleiding vanuit school een aantal dagen in Londen door. Onderdeel van het programma waren o.a. een Shakespeare-wandeling langs de Thames en een bezoek aan het Imperial War Museum. We kijken terug op een leerzame en gezellige studiereis!
Lijkt het jou leuk om inspraak te hebben op school? De leerlingenraad zoekt brugklassers die willen meedenken over zaken binnen de school. Klik op Lees meer voor meer informatie.
Zondag 8 oktober lopen we weer met een groot aantal leerlingen en docenten de 4Mijl van Groningen. Een van de leerlingen die zondag aan de start zullen verschijnen is Evelien Kuiper (klas 6). Zij werd afgelopen week gefilmd en geïnterviewd door het Dagblad van het Noorden. Klik op Lees meer om het interview te zien.
Op 28 september hadden de vijfdeklassers die het vak NLT volgen de jaarlijkse veldwerkdag. Voor de eerste module van het jaar Beheer(s) je Natuur werd er in groepen van alles onderzocht: de kwaliteit van het water van de Drentse Aa, er werden planten gedetermineerd en grondboringen gezet.
Op zondag 1 oktober zijn 46 leerlingen uit klas 4 en vier docenten Engels naar Carré geweest voor een bezoek aan de toneelvoorstelling The Curious Incident of the Dog in the Night-time. Deze voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haddon en werd gespeeld door de Engelse cast die jarenlang speelde in Londen.
Linde van den Heuvel, Jasper Bakker en Harmen van der Ploeg (klas 4) hebben op 26 september meegedaan aan de finale van de Natuurkunde Olympiade Junior in Utrecht. Linde en Harmen hebben met hun gedeelde zesde plaats een top-10-score behaald. Van harte gefeliciteerd!
Afgelopen week zijn alle brugklassen weer op Ameland op kamp geweest. Zowel het eerste kamp van de klassen 1A, 1B en 1C als het tweede kamp van de klassen 1D en 1E was weer zeer geslaagd. De foto's verschijnen deze week in het fotoalbum op de website.
Ook in het cursusjaar 2017 – 2018 kunt u weer deelnemen aan een leesclub bestaande uit ouders/verzorgers van onze leerlingen. U leest dan dezelfde drie boeken die een groep leerlingen uit klas 5 en 6 gaat lezen. Klik op Lees meer voor meer informatie.
Vlak voor de zomervakantie heeft een aantal docenten een workshop filmen gevolgd die werd verzorgd door Ronald Eenkhoorn van Rapresent. Docenten Mark Eldering en Nanda Stijntjes (economie) zijn al volop aan het filmen en monteren. Klik op Lees meer om te zien wat ze zoal doen!
Eelke de Boer (klas 3E) is vijfde geworden op het EK Schaken voor onder de 14 jaar (in een deelnemersveld van 125 jeugdige schaaktalenten). Tot de voorlaatste ronde heeft hij zelfs eerste gestaan. Een knappe prestatie!
Pagina 9 van 39Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste