Home
Menu
Zoek
Nieuws

Studiereis Vichy

Van 14 -20 oktober 2018 zijn er 11 leerlingen uit klas 4 vertrokken voor een studieweek naar Cavilam in Vichy ( Frankrijk). De leerlingen verbleven in Franse gastgezinnen zodat ze volledig werden ondergedompeld in de Franse taal- en cultuur. Het was leuk om te zien hoe goed de gastgezinnen hun best deden om het onze leerlingen naar de zin te maken. Er werd vaak lekker gekookt, er werd geschaakt en soms volgde na het avondeten nog een bezoekje aan de bioscoop.
Overdag volgden de leerlingen 's ochtends van 8:45 tot 11.45 uur en 's middags van 14:00 tot 15.30 uur les op hun eigen niveau. In de lessen werd vooral spreekvaardigheid geoefend in verschillende actieve werkvormen met behulp van twee hele enthousiaste docenten. In het begin was dit natuurlijk best even wennen. De meesten waren dan ook na afloop van hun eerste dag volkomen aan het eind van hun Latijn. Vanaf dag 2 werd spreekvaardigheid ook geoefend op straat door interviews af te nemen bij de lokale bevolking én op de tweede dag werd ook de verjaardag van Larissa gevierd!
Naast de lessen was er natuurlijk ook aandacht voor activiteiten. Zo was er een begeleide
stadswandeling door Vichy, een uitgebreide proeverij van lokale producten, een Franse filmavond en een bezoek aan de stad Clermont-Ferrand. De reacties van de leerlingen waren stuk voor stuk heel enthousiast. Zo maakte Jurre al na één ochtend les de opmerking: “Ik heb nu al meer Frans gesproken dan de afgelopen 3 jaar op het WLG”. Op de terugreis in de trein keek Janna door het raampje over een vallei terwijl ze naar Franse muziek luisterde. “Op dat moment voelde ik mij heel gelukkig”, aldus Janna. En Isis vond het heel jammer om na een week alweer naar huis te moeten terwijl ze net goed op gang kwam met haar Frans. Haar conclusie is dan ook: volgend jaar weer naar Vichy. Dit vindt de sectie Frans natuurlijk een uitstekend idee!


Print Bookmark and Share

Return to previous page