Home
Menu
Zoek
Nieuws
Zondag 14 april is een aantal leerlingen en docenten van Gymnasium 1 uit Severomorsk weer aangekomen in Nederland. De leerlingen doen mee aan een uitwisselingsproject dat ieder jaar door onze school en de school uit Rusland samen wordt georganiseerd. De leerlingen verblijven een week in gastgezinnen van leerlingen uit klas 4, 5 en 6.
Dinsdag 16 april is er voor het eerst in de geschiedenis een jongensteam van onze school tot de landelijke finales zaalvoetballen doorgedrongen, een topprestatie! amen met de de floorballmeiden uit klas 1/2 en klas 3/4 gaan we vrijdag 7 juni naar Papendal, Arnhem, waar we zullen strijden voor een podiumplek bij de besten van Nederland.
Op vrijdag 12 april vond de (inmiddels jaarlijkse) pubquiz plaats, georganiseerd door Rhetorica. Maar liefst 21 teams streden om de overwinning, die uiteindelijk naar team Snabi onder leiding van meneer Mol ging. Het was weer een geslaagde avond!
In de laatste week van maart voerde Willem Lodewijk Theater de voorstelling Genesis uit. De bewerking van regisseur Hiepie Hoogeveen was er een met een mooie samensmelting van spel, muziek en dans. In totaal hebben bijna 100 leerlingen hun talenten kunnen laten zien, zowel op het toneel als achter de schermen.
Afgelopen zaterdag 6 april heeft Eline van der Horst (klas 5) meegedaan aan de finale van de Klassieke Olympiaden. Ze leverde daar een bijzondere prestatie: voor zowel Grieks als Latijn behaalde ze een eervolle derde prijs. Gefeliciteerd!
Op dinsdag 2 april hebben Michiel Schultink en Gerben Drijfhout (klas 6) in Utrecht het afsluitende gesprek gevoerd voor hun Honours Programma. Beiden zijn geslaagd! Van harte gefeliciteerd!
De jaarlijkse ouderavond (georganiseerd door de ouderraad) wordt dit jaar op 2 april gehouden. De centrale opening is om 19.45 uur, daarna volgt een ronde met diverse workshops (zie de uitnodiging bij dit bericht) en de avond wordt ook weer centraal afgesloten.
Dinsdag 19 maart hebben drie teams meegedaan aan de eerste voorrondes van het schoolzaalvoetballen in Veendam. De drie teams hebben mooie prestaties neergezet, waarbij het team van klas 3-4 zich heeft geplaatst voor de noordelijke finales in Leek. Van harte gefeliciteerd!
Van 12 t/m 20 april komt een groep leerlingen en docenten van Gymnasium 1 uit Severomorsk (Rusland) op bezoek. We zijn nog op zoek naar enkele gastgezinnen (bij voorkeur van leerlingen uit klas 4, 5 of 6) voor deze leerlingen. In de week dat de leerlingen bij ons zijn, ondernemen we samen een onderwijsproject met als titel “Wat ons de toekomst biedt”.
Broedermoord, incest, wraakzucht en bedrog. Liefde, trouw, barmhartigheid en gemeenschapszin. Alle kanten van het menselijk bestaan trekken voorbij in het theaterstuk Genesis, speciaal bewerkt voor het Willem Lodewijk Theater. Te zien en te horen op 27, 28 en 29 maart aanstaande!
Pagina 1 van 41Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste