Home
Menu
Zoek
Nieuws
Maandag 27 november brengen de leerlingen die de module Robotica van het vak NLT (Natuur, Leven en Technologie) volgen weer een bezoek aan de Universiteit Twente. De leerlingen zijn daar te gast op de afdeling Human Media Interaction.
Van 27 tot 30 oktober 2017 werd in Bergamo (in het noorden van Italië) de eerste StarClass wedstrijd van het nieuwe schaatsseizoen gehouden. Suze Kingma uit klas 2E was een van de 150 deelnemers en veroverende twee zilveren en een gouden medaille. Van harte gefeliciteerd!
Op woensdag 1 november heeft luitenant-kolonel Jon van Dam een gastles verzorgd in enkele vierde klassen, waarin hij sprak over de militaire rol van Nederland tijdens de Koude Oorlog. Een interessante les en een waardevolle aanvulling op de lessenserie over de Koude Oorlog!
Begin oktober bracht een groep leerlingen uit klas 6 onder begeleiding vanuit school een aantal dagen in Londen door. Onderdeel van het programma waren o.a. een Shakespeare-wandeling langs de Thames en een bezoek aan het Imperial War Museum. We kijken terug op een leerzame en gezellige studiereis!
Bonjour! Je m'appelle Maïlis, j'ai 27 ans. Je suis française, je viens de Toulouse, dans le Sud-Ouest de la France. J'habite aux Pays-Bas depuis un an. Cette année, je suis assistante de français au Willem Lodewijk Gymnasium ; je suis très contente d’être dans l’établissement et j’ai hâte de travailler avec vous!
Lijkt het jou leuk om inspraak te hebben op school? De leerlingenraad zoekt brugklassers die willen meedenken over zaken binnen de school. Klik op Lees meer voor meer informatie.
Zondag 8 oktober lopen we weer met een groot aantal leerlingen en docenten de 4Mijl van Groningen. Een van de leerlingen die zondag aan de start zullen verschijnen is Evelien Kuiper (klas 6). Zij werd afgelopen week gefilmd en geïnterviewd door het Dagblad van het Noorden. Klik op Lees meer om het interview te zien.
Op zondag 1 oktober zijn 46 leerlingen uit klas 4 en vier docenten Engels naar Carré geweest voor een bezoek aan de toneelvoorstelling The Curious Incident of the Dog in the Night-time. Deze voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haddon en werd gespeeld door de Engelse cast die jarenlang speelde in Londen.
Op 28 september hadden de vijfdeklassers die het vak NLT volgen de jaarlijkse veldwerkdag. Voor de eerste module van het jaar Beheer(s) je Natuur werd er in groepen van alles onderzocht: de kwaliteit van het water van de Drentse Aa, er werden planten gedetermineerd en grondboringen gezet.
Linde van den Heuvel, Jasper Bakker en Harmen van der Ploeg (klas 4) hebben op 26 september meegedaan aan de finale van de Natuurkunde Olympiade Junior in Utrecht. Linde en Harmen hebben met hun gedeelde zesde plaats een top-10-score behaald. Van harte gefeliciteerd!
Pagina 10 van 40Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste