Home
Menu
Zoek
Nieuws
Op 13 februari heeft Eline van der Horst (klas 5) de eerste prijs behaald bij het Certamen Septentrionale voor haar vertaling Grieks. Ook heeft ze samen met Renée Wassenaar (ook klas 5) de derde prijs behaald bij de pubquiz 'Ken je klassieken.' Van harte gefeliciteerd met dit resultaat!
Berjan Stouwie (klas 6) is als beste van Nederland geëindigd in de eerste ronde van de Scheikunde Olympiade (aantal deelnemers: 3268!). Wat een geweldige prestatie, gefeliciteerd, Berjan!
Onlangs heeft Eline van der Horst (klas 5) meegedaan aan de tweede ronde van beide Klassieke Olympiaden. Ze heeft een topprestatie neergezet door zowel voor Latijn als voor Grieks de top drie van Nederland te bereiken! Ze mag op 6 april deelnemen aan de finale. Veel succes!
Op maandag 21 januari hebben 48 leerlingen uit klas 1 t/m 5 deelgenomen aan de Wiskunde Olympiade. We zijn trots te kunnen meedelen dat onze school als tweede is geëindigd in de eerste ronde van deze landelijke wedstrijd en dat onze onderbouwers een vijfde plaats bezetten in het klassement.
Afgelopen vrijdag, 25 januari, heeft een team van 10 leerlingen van het WLG meegedaan aan de debatwedstrijd “Op weg naar het Lagerhuis”. Dit is een relatief informele debatvorm, waarin presentatie en geloofwaardigheid richting de jury een grote rol spelen.
Op dinsdag 22 en woensdag 23 januari zijn de open dagen van het WLG! Je bent tussen 19:00 en 21:00 uur welkom om de school te komen bekijken. Aan het begin van de avond worden alle leerlingen uit groep 7 of 8 en hun ouders welkom geheten, waarna onze eigen bovenbouwleerlingen je in kleine groepjes de school zullen laten zien.
Sinds afgelopen zomer heeft het vak godsdienst op het Willem Lodewijk Gymnasium een andere naam: Religie en Levensbeschouwing (RL). Binnen het vak proberen we aan te sluiten bij de hedendaagse maatschappij, de actualiteit en de landelijke invulling van het vak RL.
WLG’s got Talent! (het voormalige Songfestival) vindt plaats op 8 februari 2019. In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen er slechts competitief werd gezongen zoals de naam suggereert, kun je je dit jaar al je talenten laten zien. Aarzel niet en geef je snel op!
Leerlingen uit klas 2 hebben tijdens de VV-uren 'Middeleeuwen' kennisgemaakt met de Middeleeuwen als cultuurhistorische periode. Hoewel de periode van de Middeleeuwen vaak wordt bestempeld als een sombere, primitieve en onhygiënische tijd werd er in deze lessen juist stil gestaan bij het geromantiseerde beeld dat wij hebben van de Middeleeuwen.
Ook dit jaar brachten we een bezoek aan het Jonge Harten Festival. Op 22 november zagen we in de Stadsschouwburg de voorstelling ‘In het hol van de leeuw’, met een groep leerlingen uit klas 4, 5 en 6. Een confronterende muziektheatervoorstelling met rap en scherpe humor gespeeld door DOX/Black Sheep Can Fly. Het was een geslaagde avond!
Pagina 3 van 41Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste