Home
Menu
Zoek
Nieuws
Afgelopen woensdag was Saskia Arbon (leerling van klas 6) te gast bij RTV Noord en donderdag was OOG TV op school om een reportage te maken over over uitgestelde eindexamen Frans. Klik hier om het interview met Saskia te bekijken en klik hier om de reportage van OOG TV te zien.
Ruben Hoekstra heeft met zijn profielwerkstuk Garnalen zonder luchtje een KNAW Onderwijsprijs gewonnen. De KNAW reikt deze prijs ieder jaar uit aan de leerlingen, docenten en scholen die de beste twaalf profielwerkstukken van Nederland leverden.
Dinsdagmiddag 11 juni wordt opnieuw de KNAW Onderwijsprijs uitgereikt. Het Willem Lodewijk Gymnasium ontvangt als eerste school voor de derde maal op rij deze bijzondere prijs. De prijs wordt uitgereikt aan Ruben Hoekstra (klas 6) en zijn begeleider Arjen Drost (docent biologie).
Het College voor Examens heeft vanochtend besloten om de afname van het centraal examen Frans vandaag niet door te laten gaan. Gisteravond verschenen op internet fotokopieën van het examen. Het nieuwe afnametijdstip voor dit examen is donderdag 30 mei, 13.30 - 16.30 uur.
Marieke Glazenburg heeft onlangs de finale van de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar gehaald. Als prijs wordt er een kunstwerk bij haar gedicht gemaakt en mag zij op 15 juni haar gedicht voordragen op de finaledag in Nijmegen. Lees verder om haar gedicht Eindig te lezen.
Tessa Lumalessil (klas 2) heeft in de meivakantie meegedaan aan het EK Taekwondo in Zweden. Tessa heeft brons gehaald voor individueel sparren en ze is met het junioren damesteam kampioen geworden met teamsparren. Van harte gefeliciteerd!
Oud-leerling en celliste Liesbeth Bosboom streed maandag 6 mei in het tv-programma De Avond van de Jonge Musicus met drie andere toptalenten om de titel Beste Jonge Musicus van Nederland. Liesbeth behaalde in 2012 haar diploma op het Willem Lodewijk Gymnasium.
Thomas Coenraads uit klas 5 neemt deze zomer op uitnodiging van de Bondsrepubliek Duitsland deel
aan het Sprachkursprogramm in Nürnberg en Regensburg. Thomas heeft zich samen met 14 andere leerlingen uit heel Nederland voor deze studiereis gekwalificeerd.
Ruben Hoekstra (klas 6) heeft een zilveren medaille gewonnen tijdens de twintigste internationale conferentie voor jonge wetenschappers op Bali. Het bezoek aan de conferentie was de beloning voor de winnaars van de Jan Kommandeurprijs.
Pieter Bos (klas 6) heeft de eerste prijs behaald bij de Nederlandse Informatica Olympiade. In de categorie voor leerlingen uit klas 5 en 6 heeft Pieter meegedaan aan de finale van de olympiade op de Universiteit van Twente. Van harte gefeliciteerd!
Pagina 39 van 41Eerste   Vorige   32  33  34  35  36  37  38  [39]  40  41  Volgende   Laatste