Home
Menu
Zoek
Nieuws
Vrijdag 6 april heeft Dhr. René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen, een bezoek gebracht aan klas 1B. Hij heeft de leerlingen verteld over zijn werk als commissaris. Zeer interessant!
Joëlle Busscher (klas 5) heeft via een sollicitatieprocedure een studiereis naar Duitsland gewonnen, het Deutschland Plus Programm. Tijdens een verblijf van 3 weken (van 2 t/m 22 juli) in Bonn, Leipzig en Erlang is Joëlle gast van de Duitse regering. Van harte gefeliciteerd!
Op woensdag 4 april zijn de 16 leerlingen uit klas 4 die deelnemen aan de GroTor-uitwisseling (Groningen - Torrelodones) aangekomen in Torrelodones en warm ontvangen door de Spaanse amigos en amigas.
Vrijdagmiddag 29 maart werden in het Harmoniegebouw de profielwerkstukprijzen van de Rijksuniversiteit Groningen uitgereikt. In de categorie alpha (Marie Lokeprijs) hebben Esra Erer en Elise Perton de tweede prijs gewonnen en bèta (Jan Kommandeurprijs) heeft Jesse Maarleveld de tweede prijs in de wacht gesleept. Van harte gefeliciteerd!
Floris Boekema (klas 6D) is afgelopen dinsdag geslaagd voor zijn Honours Programma examen. Floris heeft in het kader van zijn Honours project in no time als autodidact Zweeds geleerd en dat bleek in de praktijk met native speakers goed uit te pakken: men kon aan de hand van zijn uitspraak vaststellen dat hij vast uit de buurt van Stockholm kwam!
Van 23 t/m 25 maart 2018 werd de Europacupfinale gehouden in Ventspils (Letland). Suze Kingma (klas 2) behaalde goud op de 500 meter bij de Ladies - Junior D. In het eindklassement is ze geëindigd op derde plaats. Een knappe prestatie, van harte gefeliciteerd!
Zondag 25 maart zijn onze vijfdeklassers Jurian Onderwater, Nynke van Hoorn, Lars Martens en Kaja Heijnen onder begeleiding van docent Jan ten Brummelhuis vertrokken naar het Gymnasium №1 te Severomorsk Rusland. Met deze school heeft het Willem Lodewijk Gymnasium dit jaar al 25 jaar een uitwisselingsproject.
Afgelopen week heeft het WIllem Lodewijk Theater viermaal de voorstelling 'Romeo en Julia' uitgevoerd. Het was wederom een prachtige voorstelling, met spel, dans en muziek. Gemist? Houd de website in de gaten voor de foto's en de videoregistratie!
Op woensdag 21 maart bezocht schrijfster Marjolijn van Heemstra onze school. De leesclubs van leerlingen en ouders sloten hiermee hun leesproject af. We waren onder de indruk van de manier waarop Van Heemstra naar de wereld kijkt en deze verbeeldt. We zijn benieuwd naar het nieuwe boek waaraan de auteur intussen begonnen is.
Op de laatste dag van de toetsweek was de jaarlijkse kookopdracht in het kader van culturele antropologie. In groepjes maakten de leerlingen een gerecht uit een andere cultuur en op het forum kon alles worden geproefd en beoordeeld. Onder andere inktvis, struisvogel en Afrikaanse oliebollen werden geserveerd. Een geslaagde en inspirerende middag!
Pagina 5 van 39Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste