Home
Menu
Zoek
Nieuws
Afgelopen week heeft het WIllem Lodewijk Theater viermaal de voorstelling 'Romeo en Julia' uitgevoerd. Het was wederom een prachtige voorstelling, met spel, dans en muziek. Gemist? Houd de website in de gaten voor de foto's en de videoregistratie!
Op woensdag 21 maart bezocht schrijfster Marjolijn van Heemstra onze school. De leesclubs van leerlingen en ouders sloten hiermee hun leesproject af. We waren onder de indruk van de manier waarop Van Heemstra naar de wereld kijkt en deze verbeeldt. We zijn benieuwd naar het nieuwe boek waaraan de auteur intussen begonnen is.
Op de laatste dag van de toetsweek was de jaarlijkse kookopdracht in het kader van culturele antropologie. In groepjes maakten de leerlingen een gerecht uit een andere cultuur en op het forum kon alles worden geproefd en beoordeeld. Onder andere inktvis, struisvogel en Afrikaanse oliebollen werden geserveerd. Een geslaagde en inspirerende middag!
Afgelopen vrijdag 16 maart heeft het team van Uit de kunst! een doe-dag voor leerlingen uit klas 2 georganiseerd. Leerlingen konden kiezen tussen verschillende workshops: ze hebben o.a. gedanst, djembé gespeeld, gedichten geschreven, een animatiefilm gemaakt en prachtige voorwerpen gelast.
Op Zaterdag 17 maart hebben David de Graaf en Jorrit Top onze school vertegenwoordigd tijdens de Landelijke Geschiedenis Quiz voor scholieren, in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. David en Jorrit zijn als 5e geëindigd, een geweldige prestatie!
Op donderdag 22 maart (van 15.45 - 17.00 uur) wordt het leesproject (van leerlingen én ouders) over biografische literatuur afgesloten met een literaire middag met schrijfster Marjolijn van Heemstra.
Over twee weken is het weer zover: het Willem Lodewijk Theater brengt een nieuwe voorstelling. Dit jaar wordt een bewerking van Romeo en Julia uitgevoerd. De kaartverkoop is inmiddels op volle gang!
In de voorjaarsvakantie vond het jaarlijkse skikamp weer plaats in Axamer Lizum. Dit jaar was het een bijzonder koud skikamp, maar fantastische sneeuwcondities: - 23 graden Celsius op de top (op 2340m hoogte). Gelukkig was de zon vaak te zien waardoor de kou goed te verdragen was. Het was weer een gezellige reis!
Vrijdag 16 februari vond het jaarlijkse songfestival plaats en ook dit jaar stegen de leerlingen weer boven zichzelf uit. Naast de goede sfeer was het niveau ook opvallend goed, mede dankzij de fantastische begeleidingsband compleet met strakke blazerssectie. een bijzonder geslaagde avond en we kijken alweer uit naar het moois van volgend jaar!
Donderdag 22 februari was de afsluiting van het project Day for Change, waarbij leerlingen van klas 3 bekend maakten wat de opbrengst van hun bedrijfjes is geworden. De leerlingen hebben een prachtig bedrag verdiend: in totaal is er ruim 2300 euro verdiend voor sanitaire voorzieningen in India!
Pagina 7 van 40Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste