Home
Menu
Zoek
Nieuws
Leerlingen uit klas 5 met het vak Natuur, Leven en Technologie hebben op 12 december een gastles over taaislijmziekte gekregen, verzorgd door kinderarts Bart Rottier van het UMCG. Door de gastles hebben ze een beter beeld kunnen krijgen van de medische praktijk rondom taaislijmziekte en orgaandonaties.
De leerlingen van klas 6 hebben bij het vak geschiedenis gastlessen gehad over de EU en het besluitvormingsproces. Daarbij werden raadsonderhandelingen nagespeeld.
Afgelopen week vonden de projectdagen voor klas 5 plaats. De leerlingen konden deelnemen aan een groot aantal zeer verschillende activiteiten, zoals een workshop chemische wapens en een reanimatiecursus. Het was een leuke en leerzame week!
Dat kon minder! Op vijf december werd ook onze school vereerd met een bezoek van de Sint. Dit jaar in het gezelschap van zijn danspieten en twee echte Groninger pieten.
Een avond vol verhalen in alle talen! Op woensdagavond 20 december wordt voor het eerst een verhalenavond georganiseerd op het WLG. Aan de hand van het thema ‘Tussen waan en werkelijkheid’ zullen er door de hele school sprookjes, mythen, en literaire verhalen klinken. Iedereen is welkom, dus kom langs en laat je meeslepen in de wereld van verhalen!
Drie zesdeklassers gingen op zaterdag 18 november in gesprek met Mark Rutte over het thema van hun profielwerkstuk: politieke betrokkenheid onder jongeren. Rutte was op werkbezoek in Friesland in verband met de gemeenteraadsverkiezingen. Het leverde de dames zelfs een vermelding op in de Leeuwarder Courant!
Maandag 27 november brengen de leerlingen die de module Robotica van het vak NLT (Natuur, Leven en Technologie) volgen weer een bezoek aan de Universiteit Twente. De leerlingen zijn daar te gast op de afdeling Human Media Interaction.
Van 27 tot 30 oktober 2017 werd in Bergamo (in het noorden van Italië) de eerste StarClass wedstrijd van het nieuwe schaatsseizoen gehouden. Suze Kingma uit klas 2E was een van de 150 deelnemers en veroverende twee zilveren en een gouden medaille. Van harte gefeliciteerd!
Op woensdag 1 november heeft luitenant-kolonel Jon van Dam een gastles verzorgd in enkele vierde klassen, waarin hij sprak over de militaire rol van Nederland tijdens de Koude Oorlog. Een interessante les en een waardevolle aanvulling op de lessenserie over de Koude Oorlog!
Begin oktober bracht een groep leerlingen uit klas 6 onder begeleiding vanuit school een aantal dagen in Londen door. Onderdeel van het programma waren o.a. een Shakespeare-wandeling langs de Thames en een bezoek aan het Imperial War Museum. We kijken terug op een leerzame en gezellige studiereis!
Pagina 8 van 39Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Volgende   Laatste