Home
Menu
Zoek
Nieuws
Op 21 februari was weer de jaarlijkse vertaalwedstrijd voor de klassieke talen, het Certamen Septentrionale. Onze school was vertegenwoordigd met één leerling, Machteld Auf der Haar (klas 6B). Zij behaalde de derde prijs met haar vertaling uit het Latijn: een interessante, maar lastige passage uit het werk van Sallustius. Van harte!
Donderdag 15 februari heeft Sebastiaan Rottier (klas 5) met zijn estafetteteam van zwemclub TriVia de sportpenning van de gemeente Groningen in ontvangst genomen. Het team ontving de penning voor hun prestaties in 2017 op de NJJK's.
Dit jaar ging de natuurkunde-excursie naar Grenoble in het zuidoosten van Frankrijk. Het was een bijzonder geslaagde reis: erg leerzaam en een mooie illustratie van de stof die de leerlingen op dit moment aan het leren zijn.
Afgelopen vrijdag was de Benefietavond voor het project Day for Change van de leerlingen uit klas 3. Een geweldige avond waarbij de derdeklassers hun bedrijfjes presenteerden en hun producten of diensten verkochten aan familie en vrienden. Het was gezellig en wederom een succes!
Op dinsdag 13 februari bezoeken de zesdeklassers die de NLT-module Geschiedenis van de navigatie volgen de Meyerwerft-scheepswerf net over de Duitse grens in Papenburg. Daar worden de grootste cruiseschepen ter wereld gebouwd.
Vrijdagavond 9 februari vindt de benefietavond voor 'Day for Change' plaats. Tijdens de benefietavond verkopen de derdeklassers hun producten en presenteren zij hun bedrijfjes. De docentenband zal weer zorgen voor de muzikale omlijsting.
Afgelopen week hebben we tijdens de Open Dagen weer veel bezoekers mogen ontvangen. Een verslaggever van OOG TV mengde zich woensdag onder de bezoekers en maakte een mooie reportage!
In de afgelopen maanden heeft Suze Kingma (klas 2E) meerdere keren meegedaan aan Starclass wedstrijden (shorttrack), o.a in Rostock en Bormio. Daarmee heeft Suze zich geplaatst voor de finale van de Europa Cup in Letland. Veel succes!
Thijmen Meijer (1D), Julius Vogel (1C), Susanna Linden (2E) en Thijmen Nawijn (3D) zijn doorgedrongen tot de landelijke finale van de Beverwedstrijd (onderdeel van de Informatica Olympiade)! De finale vindt plaats op zaterdag 17 maart 2018 bij de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit is een reactie van één van de derdeklassers na de Day for Change dag van vorige week donderdag. Op die dag kregen de leerlingen twee gastlessen en zijn ze gestart met het maken van de pitches voor hun bedrijfje.
Pagina 8 van 40Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Volgende   Laatste