Home
Menu
Zoek
Nieuws
Bonjour! Je m'appelle Maïlis, j'ai 27 ans. Je suis française, je viens de Toulouse, dans le Sud-Ouest de la France. J'habite aux Pays-Bas depuis un an. Cette année, je suis assistante de français au Willem Lodewijk Gymnasium ; je suis très contente d’être dans l’établissement et j’ai hâte de travailler avec vous!
Lijkt het jou leuk om inspraak te hebben op school? De leerlingenraad zoekt brugklassers die willen meedenken over zaken binnen de school. Klik op Lees meer voor meer informatie.
Zondag 8 oktober lopen we weer met een groot aantal leerlingen en docenten de 4Mijl van Groningen. Een van de leerlingen die zondag aan de start zullen verschijnen is Evelien Kuiper (klas 6). Zij werd afgelopen week gefilmd en geïnterviewd door het Dagblad van het Noorden. Klik op Lees meer om het interview te zien.
Op zondag 1 oktober zijn 46 leerlingen uit klas 4 en vier docenten Engels naar Carré geweest voor een bezoek aan de toneelvoorstelling The Curious Incident of the Dog in the Night-time. Deze voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haddon en werd gespeeld door de Engelse cast die jarenlang speelde in Londen.
Op 28 september hadden de vijfdeklassers die het vak NLT volgen de jaarlijkse veldwerkdag. Voor de eerste module van het jaar Beheer(s) je Natuur werd er in groepen van alles onderzocht: de kwaliteit van het water van de Drentse Aa, er werden planten gedetermineerd en grondboringen gezet.
Linde van den Heuvel, Jasper Bakker en Harmen van der Ploeg (klas 4) hebben op 26 september meegedaan aan de finale van de Natuurkunde Olympiade Junior in Utrecht. Linde en Harmen hebben met hun gedeelde zesde plaats een top-10-score behaald. Van harte gefeliciteerd!
Afgelopen week zijn alle brugklassen weer op Ameland op kamp geweest. Zowel het eerste kamp van de klassen 1A, 1B en 1C als het tweede kamp van de klassen 1D en 1E was weer zeer geslaagd. De foto's verschijnen deze week in het fotoalbum op de website.
Ook in het cursusjaar 2017 – 2018 kunt u weer deelnemen aan een leesclub bestaande uit ouders/verzorgers van onze leerlingen. U leest dan dezelfde drie boeken die een groep leerlingen uit klas 5 en 6 gaat lezen. Klik op Lees meer voor meer informatie.
Eelke de Boer (klas 3E) is vijfde geworden op het EK Schaken voor onder de 14 jaar (in een deelnemersveld van 125 jeugdige schaaktalenten). Tot de voorlaatste ronde heeft hij zelfs eerste gestaan. Een knappe prestatie!
Vlak voor de zomervakantie heeft een aantal docenten een workshop filmen gevolgd die werd verzorgd door Ronald Eenkhoorn van Rapresent. Docenten Mark Eldering en Nanda Stijntjes (economie) zijn al volop aan het filmen en monteren. Klik op Lees meer om te zien wat ze zoal doen!
Pagina 9 van 39Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste